Αναγνώστες

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ .

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Αποφθέγματα Αγίων πατέρων της εκκλησίας μας!!

Αποφθέγματα Αγίων πατέρων της εκκλησίας μας!!




"Εκείνος που απέβαλε τη φιλαυτία, που αποτελεί τη μητέρα όλων των παθών, με τη βοήθεια του Θεού, εύκολα θεραπεύει και τα λοιπά πάθη", Μάξιμος ο Ομολογητής.

"Τόσο μεγάλη είναι η χάρη που παρέχεται με τα άγια μυστήρια, ώστε έχει τη δύναμη να καθαρίσει και να αναγεννήσει κάθε άνθρωπο", Όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ.
"Κάθε επιεικής και πράος εύκολα οδηγείται στη φιλανθρωπία, γιατί τη φτώχεια των άλλων τη θεωρεί σαν δική του δυστυχία",
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.
"Όταν η γυναίκα δαπανά όλη την περιουσία η το μεγαλύτερο μέρος από τα υπάρχοντα στα στολίδια, κατ' ανάγκην περιορίζεται το χέρι από τη γενναιοδωρία της ελεημοσύνης",
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.
"Η συνεχής μελέτη των θείων Γραφών είναι το φως της ψυχής και μας προφυλάσσει από τα πάθη",
Άγιος Ισαάκ ο Σύρος.
"Αν ζούμε μαζί με ενάρετους, βλέποντας αυτούς, ας ζήσουμε και εμείς ενάρετα, έχοντας κοντά μας τα υποδείγματα της αρετής",
Άγιος Εφραίμ ο Σύρος.
"«Διάκρισις έστιν συνείδησις αμόλυντος και καθαρά αίσθησις» (Διάκριση είναι συνείδηση αμόλυντη και καθαρά αντίληψη)",
Άγιος Ιωάννης Σιναΐτης.
"Εκείνος που αμαρτάνει για δεύτερη φορά με την ελπίδα να μετανοήσει αργότερα, αυτός πορεύεται με πανουργία μπροστά στο Θεό", Άγιος Ισαάκ ο Σύρος!!!
"Η προσευχή είναι βλάστημα πραότητας και αοργησίας. Η προσευχή απομακρύνει την λύπη και τη κακοκεφιά", Όσιος Νείλος ο Ασκητής.
"Ο Θεός και οι άγγελοι Του στις ανάγκες χαίρονται, ενώ ο διάβολος και οι διάκονοι τους στις ανέσεις", Άγιος Ισαάκ ο Σύρος.
"Θέλεις να διορθώσεις τον αδελφό σου; Δάκρυσε, συμβούλευσε, παρακάλεσε", Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος!!!
"Μη θέλεις να κρατείς ανέμους στην παλάμη σου, δηλαδή πίστη δίχως έργα", Άγιος Ισαάκ ο Σύρος.
"Η ελεύθερη βούληση εξαρτάται από την προσωπική μας εκλογή. Αυτή η προσωπική εκλογή είναι το αυτεξούσιο", Μέγας Βασίλειος.
"Είναι μακάριος εκείνος που γνωρίζει την πληγή που υπάρχει στο βάθος της ψυχής του, ώστε να μπορεί να πλησιάζει το θείο γιατρό", Μέγας Βασίλειος.
"Μη θέλεις να με πείσεις με τα λόγια, αλλά με τα έργα. Μισώ τη διδασκαλία που είναι αντίθετη με τον τρόπο ζωής", Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος.
"Το να βλέπει κανείς δεν είναι αμαρτία, αλλά αμαρτία είναι να βλέπει κανείς με φθόνο, υπερηφάνεια και απληστία", Μέγας Αντώνιος."Ο ταπεινός ποτέ δεν πέφτει. Από που να πέσει, αφού βρίσκεται κάτω από άλλους;", Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος.

Αθανασιος Αθωνιτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

whos.amung